Syreeniaidan takana

Syreeniaidan takana

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Glad Valborg

Mitä olisi vappu ilman munkkeja ja simaa ? Meillä vain ongelmaa aiheuttaa puolison vehnäallergia ja kaupasta ei ainakaan saa kunnollisia gluteiinittomia munkkeja tai tippaleipiä. Niinpä kokeilin jo viime vuonna, kuinka tavallinen pikamunkkitaikina onnistuu gluteiinittomista jauhoista. Tuli kerrassaan hyvää! Itse asiassa vieraat eivät edes tajunneet syövänsä gluteiinittomia versioita, ennenkuin se kerrottiin heille. Tässäpä tämä ohje muillekin. Taikinasta tulee aika iso, mutta toisaalta, kun kerran alkaa paistohommaan, niin miksei sitten tekisi kerralla enemmän. Pistää vaikka loput pakkaseen, jos nyt mitään jää ....

Gluteiinittomat pikamunkit

n.7dl gluteiinitonta jauhoseosta
1dl sokeria
1tl suolaa
6tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa
6dl maitoa
4 kananmunaa
sitruunamehua oman maun mukaan

Nostele lusikalla nokareita kuumaan öljyyn. Paista kunnes munkit ovat kullanruskeita.
Nosta öljystä reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
Koristele tomusokerilla.

Iloista Vappua !






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti